11 Kasım 2008 Salı

Java ile sanal klavye

Merhaba arkadaşlar tekrardan farklı bir örneği sizinle paylaşmaktan mutluluk duyuyorum. Şuanda üzerinde çalıştığım bir alışveriş sistemi için gerekli olan sanal klavye uygulamasının yapımını burdan sizinle paylasmak istedim . Klavye basit biraz artık burdan mantığını alıp geliştirmek size düşüyor .

Başlıyoruz
İlk önce basit bir form oluşturuyoruz !
İşte bu şekilde iki input’tan oluşan bir form oluşturduktan sonrasında ise kodlarımıza geçiyoruz . Başta sölediğim gibi bu örnek basit sadece mantığını anlatmak için oluşturulmuş bir örnek . Siz ne kadar geliştirirseniz o kadar büyücek ve güzelleşecektir buna inanıyorum . İlk önce input değerlerinden herhangi birisine tıklandığında sağ kısımda küçük bir alanın görünmesini diğer input’a tıkladığımızda ise o input değeri için olan alanın görünmesini diğer alanın ise gizlenmesini istiyoruz . O halde yapmamız gerek input ‘ lara birer onclick eklemek ve javascript fonksiyonumuzu yazmaya baslamak .
javascript fonksiyonları
işte arkadaşlar gördüğünüz gibi temelde 3 kalıp fonksiyonu birleşimi .1. fonksiyon birinci inputtan ikinci inputa geçtiğimizde 1. input için görünen alanın kaybolmasını saglıyor . Aynı şekilde tam terside geçerli tabiki .
2. fonksiyon ise sanal klavyeyi gösteren gizleyen alan !
3. fonksiyon gurbu ise sanal klavye içindeki değerleri inputların içerisine yazmaya yarayan fonksiyon .
Şimdi ise sanal klavyeyi gösterelim ! Sanal klavyede burda çok basit bir şekilde tekrardan üzerinde bastırmak istiyorum bu örneği göz önüne alarak çok değişik şeyler geliştirebilirsiniz ! …

Sanal Klavye Kodları


BİTTİ …

Uygulamayı İndirmek İçin Tıklayın !